Osaatko sanoa, minne olet menossa?

  • Millainen olen juuri nyt, mikä on identiteettini?
  • Jos juuri nyt olen tällainen, millainen haluan olla tulevaisuudessa?
  • Kuinka paljon voin itse päättää mihin suuntaan kehityn?
  • Vai tulenko vain lopulta ”siksi, joka olen aina ollut”?
     

Viimeiseen kysymykseen vastaus on ei. Minussa ei ole valmiiksi piilossa jotain lopullista hahmoa jota kohden vain olen menossa. Pystyn monin tavoin itse päättämään suunnastani. En ole enää se henkilö, joka olin vuosia sitten, enkä ole vielä se henkilö, joksi voin tulla. Aiemmasta elämästään on syytä oppia asioita, mutta samalla meidän on keskityttävä tulevaisuuteen.

 

Jokin pohja minussa on aina sama. Geenit eivät anna myöden täyskäännökselle, mutta voivat tukea muutosta haluamaani suuntaan. Testini ”Luontaiset arvosi” tuo Schwartzin kymmenen arvon kautta näkyville sitä pohjaa, jonka varassa jokaisen on mahdollista laajentua, kypsyä tai kasvaa, millä nimellä kehittymistä halutaankaan kutsua. Jos tehtäväsi toisaalta on johtaa muita ihmisiä, voit myös kokeilla testiä ”Luontaiset johtamistyylisi”, joka tulkitsee vastauksistasi, missä määrin mikin Daniel Golemanin määrittelemistä kuudesta johtamistyylistä ilmenee tekemisissäsi.

 

Varsinaiseen coachingiin teemme laajemman alkukartoituksen siihen laatimallani kyselyllä ”Seitsemän paradoksia”, kysy sitäkin!

 

Terveisin,

Teppo Nurminen

0
Feed

Jätä kommentti